Дітям робитимуть щеплення від поліомеліту

Як повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Лесюк, на виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про план заходів щодо імунізації дітей проти поліомієліту» та відповідного наказу Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, від сьогодні в області розпочинається кампанія щеплень проти поліомієліту.

«Протиполіомієлітну вакцину, яку область отримала за рахунок поставок Україні від фонду ЮНІСЕФ, вже розподілено по всіх районах та по місту Чернівці, – зазначив заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Лесюк. – Отримана кількість вакцини дасть змогу забезпечити щеплення дітей області в повному обсязі».

Міністерство охорони здоров’я визначило, що імунізація дітей проти поліомієліту відбуватиметься у три раунди та загалом триватиме два тижні. Під час першого і другого раундів оральною протиполіомієлітною вакциною буде щеплено дітей віком від 2 місяців до 6 років, під час третього – дітей віком від 2 місяців до 10 років. Інактивовану протиполіомієлітну вакцину, згідно з відповідним листом МОЗ, будуть використовувати лише для першого щеплення зовсім невакцинованих дітей.

peredplata