Ольга Кобевко – Олександру Квіташвілі: «Допоки медицина в Україні буде у ролі байстрючки безродної?»

Ольга Кобевко – Олександру Квіташвілі: «Допоки медицина в Україні буде у ролі байстрючки безродної?»

На прес-конференцію з міністром охорони здоров’я України Олександром Квіташвілі прийшли, окрім журналістів, й практикуючі лікарі. Не ті головні та чиновники від медицини, котрі готові міністерські сліди цілувати за свої посади. А ті, хто щодня важко працює і отримує за це копійки. Завдяки цим лікарям врятоване не одне життя, поправлено тисячі здоров’їв буковинських людей.

А хтось колись задумувався, в яких умовах працюють лікарі в обласній лікарні? У тій, якій уже понад сто років, і там досі капітального ремонту не було. У тій, де тече дах й пліснявіє підлога, де один туалет на відділення кишкових інфекцій. І у цих умовах є лікарі, котрі не тільки ходять на роботу, а якісно і вміло лікують людей.

Тож не всі вони якісь крохобори і захланні хабарники. Ні. Більшість лікарів Буковини – це висококласні професіонали, перед котрими не гріх капелюха зняти, подякувати щиро й руки цілувати їм.

Саме про них і говорила Ольга Кобевко міністру охорони здоров’я України Олександру Квіташвілі.
Міністр уважно вислухав лікаря і хотів змінити графік та маршрути, які йому чиновники встановили у Чернівцях. Він вирішив навідатися до обласної лікарні й на власні очі переконатися, що лікар Ольга Кобевко говорила правду.

Що буде після від’їзду міністра, покаже час.

peredplata