Орендарі земельних паїв Буковини поповнили місцеві бюджети на 8,7 млн. грн.

Як повідомляють у Головному фіскальному відомстві Буковини, така сума податку на доходи фізичних осіб за оренду земельних паїв надійшла від орендаторів до казни станом на середину жовтня 2015 року.

На сьогодні, в Чернівецькій області 377 власників земельних паїв уклали з сільгосппідприємствами та фермерськими господарствами договори оренди земельних ділянок, загальна площа яких сягає 122,7 тис. гектарів. З них, найбільша площа паїв, які здаються в оренду, знаходяться в Заставнівському – 22 тис. га, Кіцманському – 20 тис. га, Новоселицькому – 18,9 тис. га, Кельменецькому – 17,1 тис. та Сокирянському – 13,2 тис. га районах.

Загалом, за цими договорами сума орендної плати на рік перевищує 100,2 млн. грн. Наразі орендарі вже виплатили власникам земельних часток (паїв) більше як 58,3 млн. грн. орендної плати.

За підрахунками податківців, до кінця цього року передбачається що місцеві бюджети отримають ще 6,2 млн. грн. ПДФО з орендної плати. Оскільки, орендарі з орендодавцями земельних паїв розплачуються, як правило, один раз за рік в якому договір оренди земельної ділянки був укладений.

peredplata