Більш як двом тисячам страхувальників доведеться сплатити штрафи

Як відомо, несплачені кошти в бюджет – це недофінансовані медицина, освіта, культура, та інші соціальні виплати громадянам. Тому пріоритетним напрямом роботи ДПІ у м. Чернівцях є підвищення добровільності сплати податків та формування високої податкової культури у платників податків. У рейтингу податкових порушень несвоєчасна сплата податків є беззаперечним лідером.
Як повідомила начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернівцях Валентина Трищук: «упродовж цього року до 2112 чернівецьких платників єдиного соціального внеску вже застосовано штрафні санкції за порушення термінів сплати. На обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває понад 35 тисяч платників єдиного внеску, і майже кожен шостий допускає несвоєчасну сплату ЄСВ».
За словами Валентини Миколаївни, боржникам-приватним підприємцям особливо слід пам’ятати, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте майно приватного підприємця, що ставить під загрозу добробут власної сім’ї.
У разі ухилення боржників від добровільного погашення податкового боргу органи фіскальної служби звертаються до суду. Порядок стягнення податкового боргу платників податків регулюється статтями 95 – 99 Податкового кодексу України. Зазначені норми визначають перелік заходів, що можуть вживатися податковим органом до платника податків із метою погашення податкового боргу, а це в свою чергу призводить до додаткових витрат на оплату судових та виконавських процедур.
«Варто зазначити, що серед штрафників є чимало приватних підприємців, які не звертають уваги на зміни мінімального розміру страхового внеску, що залежить від розміру мінімальної заробітної плати. Саме тому, хочу нагадати, що з 1 січня 2015 року розмір мінімальної заробітної плати становив 1218,0 грн., а з 1 вересня 2015 року збільшився до 1378 грн. Отже, розмір мінімального страхового внеску з вересня 2015 р. становить 478,17 грн. замість 422, 65 грн.», – зазначила посадовець.
«Бувають випадки, коли платники потрапляють до лав боржників випадково, – або перераховують кошти не на ті рахунки, або не вказують (вказують неправильно) реєстраційний номер облікової картки, іноді й з вини банку. Трапляється, що одне «загублене» платіжне доручення стає причиною недоплат, що тягнеться із місяця у місяць. Таким підприємцям варто взяти собі за правило час від часу звірятись щодо стану розрахунків до бюджету. Це можна зробити, або за телефоном: 54-20-71, або особисто у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.№119-120», – підсумувала Валентина Миколаївна
Нагадуємо, що з 15 вересня 2015 року змінено реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
Рахунки щодо сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розміщено за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.
.

peredplata