Порошенко нагородив Кузьму орденом, а звання Народного не дав

Стали відомі результати петиції, метою якої було присвоєння посмертно звання Народного артиста України покійному лідеру гурту \”Скрябін\” Андрію Кузьменку.

Виявилося, дане звання не призначається посмертно, тому президент Петро Порошенко нагородив Андрія орденом І ступеня \”За заслуги\”.

Про це йдеться на сайті президента.

Ще у вересні прихильники Кузьми склали петицію на ім’я Порошенка та розпочали збирати необхідні підписи. І от президент відповів на запит фанатів покійного музиканта.

У відповіді Порошенко зауважив, що звання Народного артиста посмертно не надається.
\”Разом з тим, враховуючи численну підтримку нагородження Кузьменко державною нагородою і його значний внесок у розвиток української культури і збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом\” За заслуги \”I ступеня (посмертно)\”, – йдеться у відповіді гаранта.

\”Спасибі за активну позицію з відзначення заслуг талановитого музиканта, якого поважають мільйони українців. Вдячний батькам Андрія, які виховали гідного сина і громадянина. Переконаний, його пам\’ятатимуть і наші воїни, яких Андрій підтримував у боротьбі з агресором\”, – зазначив Порошенко.

Варто зауважити, що орден I ступеня \”За заслуги\” є більш значущою державною нагородою, ніж звання Народного артиста, і вважається другою за значимістю державною нагородою після звання Героя України.

Tablo ID

peredplata