Чернівчани сплатили більше 17 мільйонів податкових боргів

Упродовж цього року в рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету платники перерахували 17,2 млн. грн., що майже на 5,0 млн. грн. більше, аніж минулого року. Сплачені борги поповнили держскарбницю на – 8,8 млн. грн., а до місцеву казну – на 8,4 млн. грн.
Для платників, які тимчасово зіткнулися з фінансовою скрутою, ефективною є програма розстрочення податкового боргу. Підприємство, яке скористалось цією можливістю, розстрочило податкові зобов’язання на суму майже 3,0 млн. грн.
Цьогоріч податківцями було направлено 65 інкасових вимог на стягнення коштів з розрахункових рахунків підприємств – боржників, у податкову заставу описано майнові активи 13-ти підприємств на загальну суму – понад 7,0 млн. грн., для ініціювання погашення боргу у судовому порядку передано 31 матеріал на суму 58,2 млн. грн. Одним із джерел погашення податкової недоїмки є і реалізація майна, яке знаходиться у податковій заставі. Від реалізації безхазяйного майна бюджет отримав майже 300 тис. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає чернівецьких підприємців своєчасно та в повному обсязі розраховуватись із бюджетом, адже найкращий вихід із фінансової скрути, – ніколи до неї не потрапляти.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata