В ЧНУ обговорювали вплив релігії на сьогодення

В ЧНУ обговорювали вплив релігії на сьогодення У блакитній залі ЧНУ відбулася конференція ІІ Всеукраїнського конгресу молодих дослідників духовності на тему «Релігія в сучасній культурі».

Захід відбувся за підтримки філософсько-теологічного факультету і ГО «Молодіжна асоціація релігієзнавців», повідомляє офіційний сайт університету.

Відкрив форум доцент кафедри релігієзнавства та теології Микола Шкрібляк, зазначивши актуальність обраної тематики через те, що вона актуалізує глобальні проблеми, як-то втрата релігійної ідентичності, духовна криза суспільства та політизація релігійної сфери.

У ході пленарного засідання його молоді дослідники взяли участь у презентації книг: «Вододіли секуляризації» Руслана Халікова, «Змінитись або загинути» Олега-Ігоря Ткачука, а також проекту «Апокриф».

Конференція триватиме два дні і передбачає круглий стій, підбиття підсумків роботи і екскурсію мальовничим осіннім дендропарком ЧНУ, як і ансамблем колишньої Резиденції митрополитів Буковини та Далмації – архітектурним винаходом Йозефа Главки,що внесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО як одне із семи чудес України.

peredplata