На понад 39 млн. грн. забезпечено ріст надходжень податку на додану вартість бізнес-спільнотою Буковини

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області впродовж січня-жовтня нинішнього року надійшло майже 305,7 млн. грн. податку на додану вартість. Порівняно з аналогічним періодом 2014 року цьогорічні надходження зросли на 39,3 млн. грн. Так, на теренах області сплата податку на додану вартість складає майже 43 відсотки від загальних надходжень до державного бюджету.

Разом з тим, платникам ПДВ, які мали право на отримання бюджетного відшкодування відповідно до чинного законодавства компенсовано з бюджету майже 57 млн. грн., що на 26,5 млн. грн., аніж торік.

У податковому відомстві Буковини переконані, що значне збільшення надходжень податку на додану вартість в поточному році головним чином зумовлено впровадженням електронної системи адміністрування ПДВ. На сьогоднішній день усі податкові накладні складаються виключно в електронному вигляді та реєструються в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру ПДВ.

Окрім того, що електронне адміністрування є зручним та скорочує затрату часу, система мінімізує участь працівників податкової у процесі бюджетного відшкодування, що є запорукою об’єктивності та неупередженості.

Також платники мають можливість отримувати від Державної фіскальної служби України інформацію про рух коштів на їхніх електронних рахунках, а саме щодо сум податку, перерахованого з електронного рахунку платника у бюджет та на поточний рахунок платника.

peredplata