В Чернівцях не вистачає людей для формування дільничних виборчих комісій

Чернівецька міська виборча комісія сформувала дільничні виборчі комісії для проведення другого туру виборів мера у Чернівцях в неповному складі, повідомляє спостерігач ОПОРИ. Проблема полягає в тому, що один із кандидатів на посаду міського голови, який бере участь в повторному голосуванні 15 листопада 2015 року, не забезпечив квоту подання своїх членів дільничних виборчих комісій.
Так, самовисуванець Олексій Каспрук повністю забезпечив квоту щодо членів комісій (855).
Натомість Віталій Михайлішин, кандидат на посаду Чернівецького міського голови від політичної партії \”Рідне місто\”, подав лише 639 осіб, які претендують на посаду членів комісій. Понад 150 членів комісій забезпечила міська виборча комісія, однак ще 50 вакансій не закриті.
Голова Чернівецької міської виборчої комісії Сергій Бостан в коментарі ОПОРІ підкреслює, що згідно Закону України \”Про місцеві вибори\” комісія сама змушена повноцінно доукомплектувати дільничні виборчі комісії в такому випадку.
Нагадаємо, відповідно до календарного плану повторних виборів Формування нового складу дільничних виборчих комісій до 9 листопада включно. Не пізніш як на другий день з дня формування нового складу дільничної виборчої комісії має відбутись перше засідання.
До 11 листопада включно виборці мають отримати іменні запрошення.

peredplata