Напередодні дня тиші – чергова агітація з порушеннями (ОПОРА)

13 листопада зафіксовано чергову агітацію проти кандидата на посаду мера Чернівців від партії «Рідне місто» Віталія Михайлішина. Цього разу антиагітація була розміщена на білбордах, що перебувають на балансі в міського комунального підприємства МКП «Реклама», повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Основне порушення полягає в тому, що друкована агітаційна продукція виготовлена на замовлення фізичної особи, яка не є
розпорядником виборчого фонду чи кандидатом/партією, що змагається в другому турі.

Нагадаємо, що в законі «Про місцеві вибори» чітко вказано, що передвиборча агітація може відбуватись як за, так і проти кандидата, кандидатів, політичних партій. Відповідно п. 6 ст. 54 закону, передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів. Використання для
передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється.

Наголошуємо, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється. Напередодні і в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій – суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу. У цей же час забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку місцевої організації партії – суб’єкта виборчого процесу, кандидата, політичної партії, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, а також оголошення місцевою організацією партії, кандидатом, політичною партією, місцеві організації якої є суб’єктами виборчого процесу, про підтримку проведення таких публічних заходів.

Напередодні дня тиші - чергова агітація з порушеннями (ОПОРА)

Надія Вірна

peredplata