У Чернівцях стартує Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

19 листопада о 19:30 у Horizont Business Hub розпочне свою роботу XII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини \”Docudays UA\”.

«Ми відкриваємо фестиваль 19 листопада о 19:30 у Horizont Business Hub (Доброго,5) стрічкою «Цап за голос», яка розповість про те, як кенійські молоді виборці вчаться демократії. Аналогії із останніми подіями у Чернівцях під час місцевих виборів допоможе провести політичний експерт Михайло Шморгун,» – зазначив Ігор Мосін, співорганізатор заходу, координатор у Чернівцях та області, під час прес-конференції, яка відбулася у
Народному українському домі.

Нагадаємо, що головна тема цьогорічного фестивалю Docudays UA – «Пропаганда». Пропаганди неможливо уникнути, її не можна знищити. Вона існує століттями й очевидно дедалі набуватиме значення в нашому житті. Тому важливо правильно на неї реагувати, вміти її аналізувати, знати, як їй протистояти та як використовувати її заради просування базових цінностей демократії: прав людини, свободи та справедливості.

Пропаганда є інструментом інформаційної війни. Саме через ЧЕСНЕ ДОКУМЕНТАЛЬНЕ кіно та спілкування з експертами і громадськими діячами, спробують
знайти відповіді на запитання, пов’язані із захищеністю в інформаційному просторі, важливістю займати активну громадську позицію щодо розвитку свого міста та країни.

«Цап за голос» – реж. Єрун ван Велзен; країна/рік: Нідерланди, 2013; хронометраж:51 хв.
Після виборів, які нещодавно відбулися у їхній країні, багато кенійців полегшено зітхнули. Вибори, що пройшли 2013 року, хоча й не позбавлені підозр у фальсифікаціях, були проведені відносно спокійно порівняно з масштабними вибухами насильства чотири роки тому. У середній школі Маджаоні наступне покоління кенійських виборців навчається демократії. На щорічних шкільних виборах троє учнів змагаються за посаду президента школи. Безмежний ентузіазм цих трьох кандидатів віщуює жорсткі виборчі перегони.

peredplata