148 млн. грн. акцизного податку надійшло з початку року до місцевих скарбниць Буковини

Як інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, за 10 місяців 2015 року місцевий бюджет регіону отримав 148 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем, тютюном та нафтопродуктами,що складає майже на 120 відсотків від запланованих показників.

Безперечно, найвагомішу частину у структурі цього податку складають відрахування від реалізації нафтопродуктів – 55,2 відсотки. Значно менше від роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном. Відповідно – 23,2 і 21,6 відсотків.

Окрім того, від оптового постачання електричної енергії ПАТ «Дністровська ГАЕС» до державного бюджету України сплатив понад 1,5 млн. грн. акцизного податку.

Акцизний податок запроваджено з 1 січня 2015 року за ставкою 5% вартості реалізованих підакцизних товарів, незалежно від наявності ухвалених місцевими радами рішень. Платниками акцизного податку з реалізації підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам, пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, паливо альтернативне, – нагадують фахівці фіскальної служби краю.

peredplata