Студенти ЧНУ створили мобільного робота

Студенти ЧНУ створили мобільного роботаІ вибороли друге місце на міжнародному роботехнічному конкурсі \”Earth Rover 2015\”

Команда студентів з кафедри комп’ютерних систем та мереж у складі Андрій Губчака, Віталія Бранашко, Сергія Даскалєску і Михайла Бабина під керівництвом викладачів Інни Яковлєвої та Олексія Пшеничного створила мобільного робота, якого і презентувала на міжнародному конкурсі. Основні елементи конструкції робота були надруковані учасниками команди на 3D-принтері.

Міжнародний студентський роботехнічний конкурс “Earth Rover 2015” проводився на базі Технічного Університету Молдови (м.Кишинів), і участь в ньому взяло 10 студентських команд з України, Молдови та Румунії. За умовами конкурсу спроектовані студентами машини змагалися на швидкість, їм потрібно було пересікти змодельовану вулицю, не порушуючи при цьому правил. Завдяки своєму роботові-гексаподу команда ЧНУ виборола почесне друге місце, поступившись румунським студентам.

Конкурс проводиться вже вчетверте, а в наступному році Технічний університет Молдови планує відкрити на базі навчального закладу новий факультет – роботехніки та електроніки.

Учасник конкурсу Андрій Губчак розповідає, що робота-гексопода вони конструювали спеціально для конкурсу.
– Найближчим часом нового робота створювати не плануємо – часу нема, зайняті навчанням. Але якщо буде час і стимул хороший – то залюбки візьмемось за створення чогось нового, – говорить хлопець.

peredplata