Від першої сесії нового складу міської ради залежатиме доля 14 тисяч чернівецьких дітей

Від першої сесії нового складу міської ради залежатиме доля 14 тисяч чернівецьких дітейВ четвер на сесії міська рада має схвалити договір-позику щодо проекту енергоефективності.

Як повідомив на черговому брифінгу міський голова Олексій Каспрук, цей договір передбачає допомогу Чернівцям підвищити енергоефективність в бюджетних установах: а саме у школах, лікарнях та дитсадках. Згідно цього проекту планується утеплення фасадів, заміна вікон, систем теплопостачання та вентиляції та утеплення підвалів у 33 бюджетних установах міста. Загалом, якщо цей проект буде успішно реалізовано, то холод перестане бути проблемою для близько 14 тисяч дітей та 23 тисяч пацієнтів лікарень.

Подібні договори про позики вже схвалені і почали реалізовуватись і в інших містах України, зокрема в Житомирі та Івано-Франківську, проте, за словами пана Каспрука, цей чернівецький проект набагато потужніший. Він дозволить зекономити на енергоресурсах близько 600 тисяч євро на рік.

Загалом на реалізацію проекту планується витратити 9 млн євро, з яких 5 мільйонів надаються місту у кредит, а ще 3 мільйони – це грант від європейського фонду.

Проведення сесії заплановане на четвер, 5 грудня. Нагадуємо, що вкрай важливо схвалити договір-позику саме до 9 грудня, оскільки інакше реалізацію проекту доведеться відкласти. Чому – читайте тут.

peredplata