Внаслідок негоди на Буковині пошкоджено газопровід та знеструмлено 89 населених пунктів

1 грудня в Чернівецькій області внаслідок погіршення погодних умов, що супроводжувалось шквальним посиленням вітру, були пошкоджені дахи адміністративних та житлових будівель в Новоселицькому та Заставнівському районах. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

У зв’язку з падінням дерева пошкоджено газопровід середнього тиску діаметром 125 мм. в с. Нелипівці Кельменецького району, через що без газопостачання залишились 306 абонентів. Внаслідок негоди були знеструмлені 89 населених пунктів, з них 50 частково.

Станом на 06:00 2 грудня знеструмленими залишаються 33 населених пункти, з них 19 частково, а саме: Сторожинецький район – 19, з них 12 частково, Новоселицький – 10, з них 6 частково, Кіцманський – 2, Заставнівський район – 1 та частково Чернівці. На даний час, бригади ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» поводять відновлювальні роботи.

Також минулої доби траплялися випадки падіння дерев на лінії електропередач, спричинивши їхні обриви, дахи житлових будинків та проїжджу частину дорогу, через що був ускладнений рух автотранспорту. Для ліквідації наслідків негоди на місце подій виїжджали працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Так, рятувальники проводили роботи в Чернівцях по вул. Буковинській, Обертинській, Шевченка, Мусоргського, Героїв Майдану та в селі Чортория Кіцманського району. Всього від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалися 6 одиниць техніки та 27 чоловік особового складу.

peredplata