Юристи фіскальної служби Буковини виграли справ на понад 241 млн. грн.

Справедливість донарахованих податкових зобов’язань на цю суму підтверджено судовими рішеннями на користь фіскального відомства регіону у 838 справах, виграних з початку року фахівцями управління правової роботи Головного управління ДФС у Чернівецькій області. Таким чином правомірність дій податкового органу було доведено у 90 відсотках випадків (у середньому по державі – 76%). Водночас, лише 92 судових позови на понад 122 млн. грн. задоволено на користь платників податків Буковини.

Всього ж упродовж січня-жовтня 2015 року на розгляді в судах різних інстанцій, участь у засіданні яких брали юристи територіальних органів фіскальної служби області, знаходилось 1249 справ на понад 893 млн. грн.

Довідково. При зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання недійсним рішення контролюючого органу грошове зобов\’язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили. У разі ж коли до подання позовної заяви проводилася процедура адміністративного оскарження, платник податків має право оскаржити в суді податкове повідомлення-рішення або інше рішення контролюючого органу про нарахування грошового зобов’язання протягом місяця, що настає за днем закінчення процедури адміністративного оскарження. У свою чергу рішення податкового органу, оскаржене в судовому порядку, не підлягає адміністративному оскарженню, оскільки процедура адміністративного оскарження вважається досудовим порядком вирішення спору, – нагадують фахівці фіскальної служби області.

peredplata