За забруднення довкілля платники перерахували більше мільйона гривень

Упродовж одинадцяти місяців цього року чернівецькі платники сплатили до зведеного бюджету 1127,9 тис. грн. екологічного податку, що на 46,0 тис. грн. більше, ніж минулого року. З цих коштів держбюджет отримав 225,6 тис. грн., а місцевий поповнився на 902,3 тис. грн.
Найбільше податку чернівчани сплатили за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря.
Відповідно до статті 240 Податкового кодексу України платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не проводять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, під час провадження діяльності яких здійснюються викиди забруднюючих речовин в повітря стаціонарними джерелами забруднення; скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти; розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання); утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та тимчасове зберігання відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata