У Чернівцях під міською радою активіст встановив намет ВІДЕО

Учасник Євромайдану Сергій Бурий встановив намет під міською радою Чернівців. На сторінці у соціальні мережі він пояснив, що вимагає, щоб на вулиці Маршала Рибалка, кінцевій зупинці маршруту №29, облаштували зупинку громадського транспорту.

Активіст пояснює, що вдався до таких радикільних дій, оскільки раніше міська влада його не чула.

«Три індивідуальні звернення, два колективних виступ на сесії міської ради. Відповідь: «немає грошей!» Ціна питання – 5000 грн . Вибачте, але я не вірю, що в міському бюджеті немає грошей» , – написав Сергій Бурий.

За словами активіста, цей пікет триватиме до 17:00 8 грудня. Якщо за цей час міський голова ніяк не відреагує на пікет, то Сергій каже, що продовжувати стояти не буде – а піде збирати підписи. Щоправда, не знає, скільки їх потрібно, щоб на нього звернули увагу:
– Я неодноразово питав, скільки потрібно підписів, щоб врешті виділили гроші на цю зупинку – але чіткої відповіді я так і не почув. Збиратиму 250 – але не в електронній формі, а \”справжніх\” підписів – і тоді подам чергове звернення до міської ради.

Зі слів пана Каспрука, який сьогодні на брифінгу прокоментував дану ситуацію, очевидно, що саме такого розвитку подій і слід очікувати:

– Є цивілізовані шляхи вирішення птання. В тому числі електронні петиції, або ж колективні звернення мешканців. Міська влада готова до діалогу, проте хочеться, щоб ці звернення вносили в адекватній формі, – заявив міський голова.

Організатор акції, в свою чергу, теж оцінює ситуацію доволі адекватно і мету її вбачає не стільки в діалозі із владою, скільки в приверненні уваги громадськості до існуючої проблеми та пошуку однодумців.
– До мене підходять люди, в тому числі молодь, я їм пояснюю дану ситуацію і розповідаю про її важливість. Містяни і влада повинні бачити, що є люди, які готові щось робити для них.

В планах активіста – домогтися встановлення ряду транспортних зупинок по місту, там, де вони найпотрібніші.

Надія Руснак
Відео chn.tv.

peredplata