В Чернівцях відкрився ще один музей

В Чернівцях відкрився ще один музейВ ЧНУ відбулося офіційне відкриття Музею етнографії та Стародавньої історії

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулося офіційне відкриття Музею етнографії та Стародавньої історії. Відкриття музею стало одним із ключових заходів реалізації проекту «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму на Буковині» (HERITAGE) MIS-ETC Code 829 в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013 під гаслом «Спільні кордони. Спільні рішення».

Під час заходу у вигляді мультимедійної презентації показали, які здобутки уже є: впорядковані експозиції, видання туристичного буклета-путівника, який містить новітні і найточніші наразі карти, ведеться робота також над етнографічним альбомом «Буковина», куди увійдуть світлини, поштівки та картографічний матеріал нашого унікального етнографічного регіону.

При ознайомленні з самим експозиціями перші відвідувачі музею мали змогу побачити автентичний одяг передгірських та гірських регіонів Буковини, знаряддя праці та елементи археологічних експозицій. Проте, як говорилося вище, робота в цьому напрямку продовжуватися, зокрема і в напрямку поповнення фондів.

Джерело: [id]=5262]офіційний сайт ЧНУ

peredplata