В Чернівцях планують встановити паркомати

В Чернівцях планують встановити паркоматиПри міській раді створили робочу групу з вивчення досвіду встановлення паркоматів в інших містах

Як повідомляє Прес-служба Чернівецької міської ради, у Чернівцях вивчать досвід організації паркування в інших містах. Питання встановлення у Чернівцях паркоматів з урахуванням досвіду інших міст вивчає робоча група створена розпорядженням міського голови Олексія Каспрука. Очолює групу директор департаменту економіки Ярослав Городенський. До складу робочої групи увійшли фахівці департаментів економіки, житво-комунального господарства,містобудівного комплексу і земельних відносин, юридичного управління міської ради, представники Головного управління ДФС у Чернівецькій області та Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради. Робочій групі доручено до 30 січня 2016 року надати виконавчому комітету міської ради пропозиції щодо встановлення паркоматів у Чернівцях.

Наразі ситуація з парковками в Чернівцях доволі заплутана. Ще заплутанішою вона стала після того, як у 2012 році Кабмін прийняв постанову, згідно якої усі платні парковки в Україні мають бути обладнані паркоматами – і оплата має здійснюватися виключно через них. З того часу паркомати з\’явилися в багатьох містах України, проте існуючої проблеми вони не вирішили: всеперемагаюче прагнення людей до \”халяви\” зводить нанівець більшість спроб якимось чином врегулювати паркування в містах.

Як заявив на Громадському форумі \”Влада і громада\” чинний радник міського голови з питань ЖКГ Андрій Олійник, встановлення паркоматів навряд чи дозволить відмовитись від паркувальників: \”оскільки до кожного паркомата потрібна ще людина, яка б за ручку водія брала і до паркомата підводила\”. На думку пана Олійника, паркувальники з фіскальними касовими апаратами та банківськими терміналами справлялися би ефективніше.

Надія Руснак

peredplata