В Чернівцях продавали солодке пряничне містечко

В Чернівцях продавали солодке пряничне містечкоМісцеві волонтери збирали гроші на подарунки дітям з неблагополучних сімей.

– По допомогу до нас звернувся сам Святий Миколай, – розповідає начальник відділу у справах сім\’ї та молоді Світлана Скригунець, – Він один, а діток багато – отож він і попросив нас допомогти йому в цій нелегкій справі.

За словами пані Світлани, наразі в місті мешкає близько тисячі дітей, які потребують допомоги. Серед них – близько 100 дітей з особливими потребами, також діти-сироти, діти переселенців і близько 500 дітей із сімей учасників АТО. Всі вони з нетерпінням чекатимуть на новорічні подарунки. Для того, щоб вони їх отримали, і влаштовується цей Ярмарок. Його буде проведено на Центральній площі 12-13 грудня. В програмі заходу: продаж солодощів, різноманітні майстер-класи з виготовлення новорічних подарунків, а також конкурс пряничного містечка.

Організовали конкурс ГО \”Волонтерський рух Буковини\”. Як розповіла волонтерка Катерина Пономарьова, участь у конкурсі взяло 39 будиночків, серед авторів яких лише один – професійний кулінар, всі решта аматори.

– Це не є якийсь професійний кулінарний конкурс. Метою було залучення до участі всіх: і дорослих, і діток, оскільки зробити пряничний будиночок дуже легко та водночас цікаво.

Переможець обирався шляхом глядацького голосування. Перше місце здобув т.зв. \”мармеладний будиночок\”, який було продано з аукціону за 850 гривень. Доброчинний аукціон планувалося провести на вулиці, проте через зимну погоду торгівля проходила не дуже жваво. Саме тому завершення аукціону відбулося на сторінках соц.мереж, де кожен користувач мав змогу шляхом онлайн-голосування придбати вподобаний будиночок.

В Чернівцях продавали солодке пряничне містечко
В Чернівцях продавали солодке пряничне містечко
В Чернівцях продавали солодке пряничне містечко
В Чернівцях продавали солодке пряничне містечко

Надія Руснак

peredplata