Близько 3 мільйонів на оздоровлення довкілля внесли чернівчани до обласного бюджету

Екологічний податок за поточний рік становив 2,8 млн гривень.

Впродовж січня – листопада поточного року бізнес – громада регіону сплатила до зведеного бюджету саме таку суму природоохоронного податку – поінформували в Головному управлінні ДФС в області. Відтак, на оздоровлення довкілля місцевий бюджет області отримав 2,8 млн. грн., решту 0,7 млн. грн. надійшло до державного бюджету.

У відомстві нагадують, що екологічний податок справляється суб’єктами господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скиди забруднюючих речовини безпосередньо у водні об’єкти, розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання) та інші процеси, пов’язані із нанесенням шкоди довкіллю.

Крім того звертають увагу, платник податку, який не планує з початку звітного податкового року здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, повинен повідомити про це контролюючий орган та скласти заяву у довільній формі про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку не пізніше 10 травня 2016 року.

В іншому разі платник податку зобов’язаний буде подавати за всі звітні квартали податкові декларації за формою затвердженою Мінфіном від 17.08.2015р. №715, відповідно до ст. 250 Податкового кодексу України.

peredplata