Буковинці споживають на 40% менше газу

Головне управління статистики у Чернівецькій області інформує, що підприємствами та організаціями області усіх видів економічної діяльності протягом листопада п.р. використано 29,8 млн.м3 газу природного, палива дизельного – 3,7 тис.т, вугілля кам’яного – 2,3 тис.т та бензину моторного – 0,6 тис.т.
У порівнянні з листопадом минулого року зменшились обсяги споживання газу природного на 44,3%, вугілля кам’яного – на 25,4% та бензину моторного – на 3,6%, проте збільшились обсяги споживання газойлів (палива дизельного) на 5,8%. У структурі використаного палива основну частку займав газ природний 81,0%, на паливо дизельне припадало 12,6%, на вугілля кам\’яне – 4,2% та на бензин моторний – 2,2%.
Крім того, населенню через мережу АЗС реалізовано бензину моторного – 3,5 тис.т та газойлів (палива дизельного) – 5,1 тис.т.
Основними споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти залишаються підприємства та організації м.Чернівців (86,3% від загальнообласного обсягу).
Станом на 1 грудня п.р. залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників області включаючи залишки на АЗС склали: вугілля кам’яного – 11,2 тис.т, дизельного пального – 3,4 тис.т, бензину моторного – 3,1 тис.т та мазутів топкових важких – 0,1 тис.т.

Головне управління статистики у Чернівецькій обл.

peredplata