На Сторожинеччині двоє хлопців обкрадали господи односельчан

За словами хлопців, гроші їм були потрібні на придбання наркотичного зілля.

Як розповів заступник начальника Сторожинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Ігор Хімейчук, до правоохоронців надійшли звернення, від мешканців села Давидівка про те, що їхні господарства обкрадають. Щоб викрити зловмисників, працівники карного розшуку відділу поліції провели ряд заходів та отримали інформацію, що до злочинів можуть бути причетні двоє мешканців цього ж села.

Поліцейські, в ході перевірки отриманих даних встановили, що хлопці віком 16-ти та 19-ти років у односельчанки поцупили із незачиненого гаража розкомплектований мопед іноземного виробництва. 30-річна заявниця завдані збитки оцінила у 2 тисячі гривень. А з незачиненого будинку 27-річного жителя села викрали телевізор, тюнер, бензопилу, перфоратор, болгарку, шуруповерт, ноутбук, старовині монети, водяний насос. Загалом, хлопці із помешкання односельчанина винесли майна на суму 13 тисяч гривень.

Поліцейські пред’явили хлопцям зібрані речові докази їхньої злочинної діяльності, тож зловмисники зізналися, що обкрадали буковинців. Юнаки пояснили, що крали, бо їм потрібно було придбати наркотичне зілля, вживанням якого вони захопилися.

Дії хлопців правоохоронці кваліфікують за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм загрожує ув’язнення строком до 6-ти років.

Крім цього, поліцейські перевіряють причетність парубків до скоєння аналогічних злочинів на території району. Досудове розслідування триває.

Джерело: Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області

peredplata