\”В сусідній з Буковиною Молдові – велика ймовірність державного перевороту\” – аналітики

"В сусідній з Буковиною Молдові - велика ймовірність державного перевороту" - аналітикиВ Республіці Молдова висока ймовірність здійснення державного перевороту, ініційованого проросійськими силами при координації спецслужб Російської Федерації, повідомляє аналітична група DaVinci AG.

\”Можлива також спроба дестабілізації ситуації в Румунії на основі етнічного фактору. Силовий сценарій в РМ може актуалізувати питання доцільності перебування російського військового контингенту на території ПМР та посилити їх присутність\”, – повідомляють аналітики.

У повідомленні підкреслюється, що 20 грудня 2015 в Тирасполь прибув співробітник Російського Інституту Стратегічних Досліджень Георгій Меняйло \”для активізації діяльності Дністровсько-Прутського Центру РІСД\”. РІСД під керівництвом генерал-лейтенанта СЗР РФ Леоніда Решетнікова був одним з розробників концепції анексії Криму та окупації Донбасу. 26 листопада молдовська влада депортували іншого співробітника РІСД Микиту Бондарєва, а 22 травня Сергія Мокшанцева, що є ознакою наявності у молдавських органів безпеки доказів розвідувально-підривної діяльності РІСД.

\”На сьогоднішній день присутні всі ознаки підготовки до дестабілізації ситуації в Молдові, здійснення державного перевороту, зміщення президента Тімофті та ініціювання дострокових парламентських виборів в інтересах проросійських сил\”, – підкреслюють експерти.

Джерело: інформаційне агенство \”УНІАН\”

peredplata