Справу екс-директора Калинівського ринку слухатимуть знову

Справу екс-директора Калинівського ринку слухатимуть зновуАпеляційний суд скасував виправдальний вирок від 24.02.2015

Апеляційний суд Тернопільської області підтримав принципову позицію прокуратури Чернівецької області та скасував вирок Cадгірського районного суду від 24.02.2015, яким виправдано екс-директора КП МТК «Калинівський ринок» Ринжука І.І. та його спільника Березовського Д.Д. у скоєнні низки тяжких злочинів (отримання хабара в розмірі понад 200 тисяч доларів США та привласненні коштів на суму понад 9 млн. грн.)

Нагадаємо, що 04.03.2015 прокуратура звернулась до апеляційного суду Чернівецької області з вимогою скасувати рішення суду першої інстанції та притягнути Ринжука І.І.та Березовського Д.Д. до кримінальної відповідальності. Апеляційний розгляд справи переносили декілька разів, а 08.10.2015 судді взяли самовідвід. Відтак, апеляційну скаргу прокуратури та дане кримінальне провадження скерували на розгляд у Тернопільську область.

Судді апеляційного суду Тернопільської області таки скасували вирок суду першої інстанції та направили дане кримінальне провадження на новий судовий розгляд (в іншому складі суддів) у Чернівецьку область.

Джерело: Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata