Забруднення довкілля обійшлося бізнесу в 1,2 млн. грн.

У минулому році чернівецькі підприємці сплатили до зведеного бюджету 1163,3 тис. грн. екологічного податку.

За інформацією Сектору комунікацій ДПІ у м. Чернівцях на 01.01.2016 р. на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебувають 1091 платник екологічного податку. Найбільші суми податку сплачуються за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря.

Нагадуємо, що платник податку, який з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, зобов’язаний повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення податку. В іншому випадку платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації (п. 250.9 ст. 250 Кодексу).

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу платників, що граничний термін подання декларації за ІV квартал 2015 року – 9 лютого 2016 року, а сплатити податкове зобов’язання необхідно до 19 лютого цього року.

peredplata