На Буковині 5 людей померло від пневмонії – Фищук

На Буковині 5 людей померло від пневмонії - ФищукПро це прес-конференції повідомив голова ОДА Олександр Фищук. «Найкритичніша ситуація зараз у двох районах – Заставнівському, де епідеміологічний поріг перевищено на 59, 6% та Кіцманському – на 25, 4%. – зазначив очільник краю. – Вжиті заходи для зменшення вірогідності розповсюдження хвороби, зокрема на карантин закриті навчальні заклади.

Вважаю, одним з ефективних способів боротьби із загрозою поширення хвороби є вакцинація. Необхідно проводити обов’язкове щеплення тих працівників, які щоденно контактують із широким колом громадян, як до прикладу водії громадського транспорту. Керівники підприємств повинні турбуватися про здоров\’я співробітників і локально організовувати кампанію з вакцинації».

Водночас, як повідомила сьогодні начальник управління соціально-гігієнічного моніторингу та аналізу ризиків Держсанепідслужби Олена Фенюк, в Україні в кінці лютого очікується друга хвиля епідемії грипу. “У нас може бути дві хвилі епідемії грипу. Зараз ми закриємо на обмежувальні заходи навчальні заклади, а в кінці лютого може бути ще друга хвиля, коли всі діти повертатимуться та може зростати інтенсивність захворювання”, — зазначила вона.
Джерело БукІнфо (с)
Фото БукІнфо (с)

peredplata