Продавці підакцизних товарів Буковини сплатили до бюджету майже 182 млн. грн.

У Головному управлінні ДФС Буковини зазначають, що за результатами аналізу, структура надходжень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у 2015 року наступна: 55,0 відс. або 99,8 млн. грн. – від реалізації нафтопродуктів; 23,4 відс. або 42,6 млн. грн. – від реалізації алкогольних напоїв; 21,6 відс. або 39,4 млн. грн. – від реалізації тютюнових виробів.

Також у відомстві повідомили про зміни у справлянні акцизного податку. Зокрема, з 1 січня 2016 року пункт 14.1.212 статті 14 Податкового кодексу України доповнено визначенням поняття реалізації суб\’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Отже, до вказаної діяльності відноситься продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об\’єктах громадського харчування, а також фізичний відпуск з автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції товарів, зазначених у підпункті 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 цього Кодексу, незалежно від форми розрахунків.

Ще серед змін запровадження з 1 березня 2016 року новими статтями 231 та 232 Податкового кодексу акцизних накладних при реалізації пального, ведення Єдиного реєстру акцизних накладних та система електронного адміністрування реалізації пального.

peredplata