16-річні чернівчани отримуватимуть паспорти нового зразка (ВІДЕО)

16-річні чернівчани отримуватимуть паспорти нового зразка (ВІДЕО)Про правила отримання ID-карток розповів перший заступник начальника Головного Управління ДМС у Чернівецькій області Віктор Пислар

За словами Віктора Пислара, ці картки, замість звичайних (паперових) паспортів, видаватимуться безкоштовно. Станом на 21 січня відповідним обладнанням забезпечені всі райони області, окрім Герцаївського, Путильського, Садгірського та Першотравневого районів Чернівців.

За оформленням ІД-карток громадянам, котрі досягли 16-річного віку, необхідно звертатися до органів ДМС за місцем проживання. Наразі мешканці Путильщини можуть звертатися до ДМС у Вижницькому районі, Герцаївщини – до ДМС у Новоселиць кому районі, Садгірського та Першотравневого району Чернівців – до відділення ДМС Шевченківського району. Виготовлення внутрішньо українського документа для цієї категорії громадян є безкоштовним. При собі необхідно мати свідоцтво про народження і, за можливості, копії паспортів батьків. Фотографій не потрібно. Однак, коли 16-літня людина прогавить період оформлення ІД-картки, тобто звернеться за її виготовленням пізніше, ніж через місяць з часу настання 16-ліття, її батьки понесуть за це адміністративну відповідальність. Тож звертатися за таким посвідченням особи можна вже наступного дня після настання 16-ліття.

Якщо особа з релігійних чи інших міркувань має бажання отримати не ІД-картку, а звичайний внутрішній (пеперовий) паспорт, за заявою йому оформлять паспорт громадянина України старого зразка.

peredplata