У Чернівцях посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів

Питання посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів та забезпечення надання невідкладної медичної допомоги розглянуто на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів міський голова Олексій Каспрук.

За даними щоденного моніторингу, у період з 15 до 21 січня у місті захворіло на ГРВІ 3683 особи, в т.ч. 2067 дітей віком до 17 років. З них було госпіталізовано 209 осіб, в т. ч. 85 дітей. У 106 госпіталізованих діагностовано пневмонію.

22-25 січня за допомогою лікарів звернулося 1865 осіб, в т.ч. 888 дітей до 17 років. Було госпіталізовано 109 хворих, з яких 58 дітей. У 57 випадках діагностовано пневмонію.

Серед захворівших найбільше дітей віком від 14 років та дорослих у віці 38-64 роки.

У місті зафіксовано 3 летальні випадки від ускладнень ГРВІ, у двох з них підтверджено грип А H1/N1.

Станом на 22 січня епідемпоріг у Чернівцях перевищено на 26,9%.

З метою забезпечення надання невідкладної допомоги хворим з ускладненнями ГРВІ та грипу міський голова Олексій Каспрук доручив управлінню охорони здоров’я терміново придбати для потреб лікувальних закладів міста п’ять кисневих концентраторів та дев’ять пульсоксиметрів. Фінансовому управлінню доручено подати на розгляд сесії міської ради питання про виділення додаткових коштів на закупівлю медикаментів для надання невідкладної допомоги в реанімаційних відділеннях міських лікувальних установ, придбання дезінфекційних засобів для комунальних установ,закладів та підприємств , а також на закупівлю необхідної кількості вакцин для продовження проведення за рекомендацією обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій профілактичних щеплень проти грипу серед працівників охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та електротранспорту, діяльність яких пов’язана з підвищеним ризиком інфікування.

Для дотримання маскового режиму лікувальним закладам та поліклінікам міста передано 4600 марлевих пов’язок.

З метою оперативного виявлення випадків захворювань та надання необхідної допомоги на особливому контролі департаменту соцзахисту населення, служби у справах дітей та відділу справах сім’ї та молоді перебуватимуть сім’ї з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також підопічні центру « Турбота».

Міський голова Олексій Каспрук доручив посилити контроль за проведенням протиепідемічних, дезінфекційних, карантинних та інших обмежувальних заходів, в тому числі і маскового режиму, в установах і закладах охорони здоров’я, місцях масового перебування людей – громадському транспорті, закладах освіти та культури,аптеках, автостанціях, вокзалах, закладах громадського харчування, торгівлі та ринках. З метою притягнення до відповідальності буде здійснюватися щоденний моніторинг дотримання рекомендацій щодо обмеження проведення в місті розважальних, культурно-масових та спортивних заходів.

peredplata