В Чернівцях затримали кишенькового злодія

В Чернівцях затримали кишенькового злодіяРаніше судимий житель Глибоки \”щипав\” чернівчан у тролейбусах

Жертвою кишенькового крадія стала 36-річна мешканка обласного центру. Жінка їдучи в тролейбусі по вулиці Південно-Кільцевій обласного центру навіть не помітила, як із її сумочки витягнули гаманець. У цей час в громадському транспорті перебували поліцейські, увагу яких і привернула підозріла поведінка одного із пасажирів. Коли зловмисник поспіхом намагався покинути транспортний засіб, правоохоронці його зловили.

При затриманому поліцейські виявили крадений гаманець, в якому було 600 гривень. Як з’ясувалося, на рахунку 45-річного мешканця селища Глибока це не перша кишенькова крадіжка. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та звільнився з місця позбавлення волі у квітні минулого року.

Наразі зловмисник перебуває у слідчому ізоляторі, а поліцейські перевіряють причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території обласного центру.

А щоб не стати жертвою кишенькових крадіїв поліцейські радять громадянам дотримуватися декілько правил:

– будьте особливо уважні під час посадки пасажирів, коли на підштовхування ніхто не звертає увагу, адже найчастіше у транспорті витягають гаманці в такі моменти;

– не залишайте речі без нагляду, не тримайте гаманці, гроші та документи в зовнішніх кишенях, сумках, пакетах, легкодоступних для злодіїв місцях, або позаду. В людних місцях сумки та рюкзаки тримайте трохи спереду (на очах) та притискайте до себе у транспорті;

– не демонструйте оточуючим наявність великої суми грошей у гаманці, дорогого мобільного телефону, особливо у громадському транспорті;

– не тримайте в одному місці значну суму коштів, а розподіліть її по декількох місцях;

– у громадському транспорті уважно придивіться хто біля вас стоїть, якщо оточуючі викликають у вас підозру, краще відійдіть у сторону.

Пам’ятайте, збереження вашого майна в першу чергу залежить від вашої уважності та пильності. А якщо вас все ж обікрали, не зволікайте, одразу зверніться до поліцейських, адже оперативне повідомлення про скоєний злочин в разі підвищує ймовірність повернути ваше майно та затримати зловмисника.

peredplata