\”На злодієві шапка горить\”: крадіжка на Путильщині

"На злодієві шапка горить": крадіжка на ПутильщиніЗловмисник хотів себе вибілити, заявивши про крадіжку, проте заплутався у свідченнях

Мешканець Путильського району з будинку брата поцупив електроінструменти та акустичну систему, а щоб його не запідозрили в привласненні майна, сам заявив про крадіжку. Викрили зловмисника співробітники карного розшуку Путильського відділення поліції.

До місцевих поліцейських за допомогою звернувся 23-річний житель села Усть-Путила. Чоловік повідомив, що з будинку його 27-річного брата зникли електродриль, електричний лобзик та акустична система.

У ході розмови з заявником, поліцейські виявили деякі протиріччя в його свідченнях. До того ж речові докази вилучені на місці події вказували на причетність молодика до скоєння крадіжки. Коли буковинець зрозумів, що його викрили, зізнався правоохоронцям, що про крадіжку заявив, аби відвести від себе підозру. До будинку брата проник шляхом розбиття віконного скла, а крадене майно вже продав.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років. Досудове розслідування триває.

peredplata