Буковинські чиновники вчитимуть англійську

До 2020 року англійська мова повинна стати критерієм для прийому на державну службу.

27 січня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відбувся круглий стіл на тему: «Проголошення року англійської мови в Україні як фактор забезпечення інтеграції України до європейського та світового політичного, економічного і науково-освітнього простору».

часть у круглому столі взяли заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Марія Порчук, директор Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємців, установ та організацій Микола Ярмистий, в.о. обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка Марія Довгань, а також державні службовці, науковці, громадські діячі.

Учасники круглого столу обговорили важливість вивчення англійської мови та заходи, які варто впровадити в зв\’язку із цим напрямком державної політики. Передбачається, що у 2020 році громадян, які вільно володіють англійською мовою повинно бути 20%, а Україна – займати 30 місце у рейтингу EFEnglishProficiencyIndexна противагу 44 місця у 2014 році. Щоб цього досягти, англійська мова повинна увійти в базову програму іспитів у ВУЗах всіх рівнів акредитації, а вивчення, викладання та оцінювання англійської мови відбуватиметься за європейськими стандартами СEFR.

Щодо органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, то англійська мова повинна стати критерієм для прийому на державну службу.

peredplata