У січні буковинці сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 77,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб

В Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують, що у першому місяці 2016 року від платників Чернівецької області до казни надійшло на 25,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб більше ніж у січні минулого року.
У відомстві відзначають, 96 відсотків або 74,2 млн. грн. з цієї суми сплатили роботодавці регіону.

Окрім цього, на 2,9 млн. грн. поповнилася казна від пасивних доходів вкладників. Зокрема, таких доходів – проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок; проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках; інші проценти (у тому числі дисконтні доходи); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом.

Слід зауважити, на сьогодні податок на доходи фізичних осіб залишається визначним бюджетоутворюючим податком для місцевих громад – його надходження складають понад 53 відсотків усіх надходжень до місцевих бюджетів Чернівеччини.

Відтак, саме в легальній оплаті праці повинні бути зацікавлені не лише податківці чи представники влади, а й всі мешканці територіальної громади. Адже стан фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні найбільше залежить від рівня сплати податку на доходи фізичних осіб – наголошують у регіональному фіскальному відомстві.

peredplata