5 буковинок відзавтра служитимуть за контрактом в лавах збройних сил України

5 буковинок відзавтра служитимуть за контрактом в лавах збройних сил УкраїниЧернівецький обласний військкомат відправляє близько 50 чоловік на навчання для служби за контрактом

Як розповів сьогодні під час брифінгу військовий комісар Віталій Чурай, лише цього тижня в Чернівецькій області виявило бажання служити за контрактом близько 50 буковинців. Серед них 10 – це призовники без попереднього досвіду служби, більше 15 – учасники АТО, і 5 жінок.

– До жінок – такі самі вимоги, як і до чоловіків, – говорить комісар, – Вони повинні мати повну середню освіту, відповідати вимогам щодо здоров\’я, а також ми проводимо повну професійну психологічну перевірку. Майже всі жінки, які підписують контракт на військову службу, йдуть на посади кухарів. Проте для жінок є також посади медсестер, радіотелефоністок, діловодів, прес-центр.

Як зазначають у військкоматі, нову хвилю мобілізації ще не оголошують, наразі йде мова про наказ про демобілізацію тих, кого було призвано під час четвертої хвилі. Вона очікується десь в березні-квітні 2016 року.

peredplata