Мін’юст визначив процедуру держреєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань

Мін\’юст наказом від 09.02.2016 N 359/5 затвердив Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.
Затверджений Порядок визначає процедуру проведення відповідно до Закону \”Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань\” державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, права та обов\’язки суб\’єктів у сфері державної реєстрації.
Державна реєстрація проводиться будь-яким суб\’єктом державної реєстрації в межах повноважень, визначених Законом, незалежно від місцезнаходження юридичної особи (крім громадських формувань) або місця проживання фізичної особи – підприємця.
Державна реєстрація громадських формувань, символіки громадських формувань у випадках, передбачених законами, проводиться Мін\’юстом та його територіальними органами в межах повноважень, визначених Законом. Державна реєстрація громадських формувань територіальними органами Мін\’юсту проводиться за місцезнаходженням громадського формування.
Державна реєстрація проводиться у строки, встановлені Законом.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 09 лютого 2016 р. за N 200/28330 та набрав чинності 12 лютого 2016 року у зв\’язку з його опублікуванням в Офіційному віснику України від 12.02.2016 N 10.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata