У чернівецькому дитсадку восьмеро малюків підхопили гостру кишкову інфекцію

У чернівецькому дитсадку восьмеро малюків підхопили  гостру кишкову інфекціюТимчасово призупинено роботу ясельної групи №14 дитячого навчального закладу №10 «Попелюшка», де впродовж 11-14 лютого виявлено захворювання дітей на гостру кишкову інфекцію.

Упродовж 11-13 лютого до міської дитячої поліклініки за медичною допомогою звернулися батьки восьми малюків із скаргами на підвищення у дітей температури тіла, нудоту, блювоту та діарею. Всі хворі діти відвідують ясельну групу №14 дитячого навчального закладу №10 «Попелюшка». Всього зареєстровано 8 випадків захворювання, 6 дітей (2012-2014 р.н.) госпіталізовано до інфекційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні м. Чернівці, 2 дітей відмовились від госпіталізації і отримують лікування амбулаторно в міській дитячій поліклініці. Попередній діагноз – харчова токсикоінфекція – 1, гострий гастроентероколіт–7. Форма перебігу хвороби легкої та середньої важкості.

11 лютого після отримання першого екстреного повідомлення у дитсадку було розпочато проведення протиепідемічних, профілактичних та санітарно – гігієнічнх заходів. Після отримання другого екстреного повідомлення в ДНЗ №10 негайно було розпочато епідеміологічне обстеження,в ході якого відібрано добові проби харчових продуктів, зразки сировини, овочів та питної води на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Всіх працівників харчоблоку, персоналу ясельної групи та 11 дітей групи охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб та проводиться їх бактеріологічне обстеження. В закладі, в тому числі харчоблоці, проведено заключну дезінфекцію.

Джерело: Чернівецький промінь

peredplata