Чернівчанам-учасникам бойових дій можуть надати знижку 100% на оплату комунальних послуг

Якщо на наступній сесії депутати внесуть зміни до міського бюджету, то пільга почне діяти вже з квітня

Встановити для учасників бойових дій місцеву пільгу в розмірі 25% на оплату житлово-комунальних послуг в межах встановлених державою норм споживання пропонують у Чернівцях з 1 квітня цього року. Родинам загиблих учасників АТО така пільга становитиме 50%. Про це повідомила 18 лютого на прес-конференції заступник начальника фінансового управління Тетяна Цимбалюк.

Наразі держава компенсує з бюджету 75%, родинам загиблих учасників АТО – 50% оплати за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання. Якщо з міського бюджету в рамках програми \”Захист\” додадуть ще місцеву пільгу, то таким чином знижка на комунальні послуги становитиме 100%.
Проте це можливо лише якщо чернівецькі депутати проголосують на наступній сесії за зміни до міського бюджету і внесуть у фінансування програми \”Захист\” додаткові 4 мільйона гривень.

Місцеву пільгу у розмірі 25% на оплату житлово-комунальних послуг отримуватимуть учасники бойових дій, незалежно від часу отримання цього статусу. Як повідомила в.о. директора департаменту соціального захисту населення Валентина Гаєвська, для отримання зазначеної місцевої пільги не потрібно буде додатково надавати жодних довідок. Вона нараховуватиметься автоматично тим,хто має державну пільгу і органи соцзахисту самостійно надаватимуть інформацію щодо права на цю пільгу та перераховуватимуть компенсацію усім надавачам житлово-комунальних послуг, це зокрема КЖРЕПИ, «Чернівціобленерго», «Чернівцігазбут», «Чернівціводоканал», «Чернівцітеплокомуненерго» та інші.

peredplata