Чернівчани вже задекларували більше 13-ти мільйонів доходів

Упродовж кампанії декларування, яка стартувала з 1 січня, встигли відзвітувати про свої доходи 364 мешканці столиці Буковини на суму 13,2 млн. грн.
«Найбільший задекларований дохід наразі складає 1,3 млн. грн.,- це доходи від заробітної плати. Про отриману спадщину на суму 4,8 млн. грн. відзвітували 36 чернівчан, про доходи від оренди нерухомого та рухомого майна на 2,3 млн. грн. – 17 містян, про продаж нерухомого та рухомого майна на понад 1,1 млн. грн. – 8 мешканців»,- розповіла начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар.
«Звертаємо увагу, що сума податкового забов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2016 року. Станом на 18 лютого декларанти вже поповнили місцевий бюджет на майже 800 тис. грн.»,- повідомила посадовець.
Як правило, на початку кампанії декларування чернівчани здебільшого звітують про доходи, отримані у вигляді спадщини, оренди нерухомості та рухомого майна та доходи, отримані від двох і більше податкових агентів. Але вже є декларанти, які відзвітували про прощені борги та іноземні доходи.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що деклараційна кампанія триває до 1 травня.
Гостинно запрошуємо чернівчан до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Чернівцях! У декларантів також є можливість заповнити та направити декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції через Інтернет. Для цього необхідно отримати електронний цифровий підпис і скористатись електронним сервісом «Декларування он-лайн», який розміщений на веб-порталі ДФС.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata