Декларацію про доходи можна подати через Інтернет

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області звертають увагу громадян на те, що порядок подання річної податкової декларації визначено статтею 179 Податкового кодексу України. З 1 січня до 1 травня 2016 року триває щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році.

Нагадуємо, що подати декларацію про майновий стан і доходи можна у один із наступних способів: особисто платником або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;засобами електронного зв\’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 за № 859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за №1298/2774 розміщена на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби за посиланням http://sfs.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan

Для зручності платників на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби є можливість заповнити декларацію у режимі on-line скориставшись сервісом «Електронний кабінет платника (оновлена версія)». Для цього необхідно авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа.

peredplata