Буковинські рятувальники розповіли буковинським школярам про правила безпеки

Буковинські рятувальники розповіли буковинським школярам про правила безпекиДля проведення просвітницької роботи щодо важливості повсякденного дотримання правил безпеки працівниками Управління ДСНС України у Чернівецькій області організовуються різноманітні зустрічі, під час яких здійснюється роз’яснювальна робота з людьми. Важливе значення при цьому приділяється спілкуванню з підростаючим поколінням. Так, рятувальники провели інформаційне заняття з правил безпеки для учнів середніх та старших класів Чернівецької загальноосвітньої школи № 11, яка знаходиться в обласному центрі на вул. Південно-Кільцевій. Про це повідомила прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Тема зустрічі – «Дії населення у разі надзвичайної ситуації. Запобігання виникнення пожеж у житловому секторі та загибелі на них людей».

На початку лекції рятувальники ознайомили всіх учнів з надзвичайними ситуаціями та подіями, які характерні для Чернівецької області. Також школярам розповіли, як діяти у разі їхнього виникнення та яких правил безпеки потрібно при цьому дотримуватися. Окрему увагу рятувальники звернули на ситуацію з пожежами в області та розповіли, яких правил потрібно дотримуватися, щоб не допустити їхнього виникнення. «Основна причина виникнення пожеж – людська недбалість. Саме нехтування громадянами правил пожежної безпеки призводить до пожежі та, як наслідок, до втрати майна чи загибелі людини», – звернулися рятувальники до учнів. Школярі також ставили власні запитання, на які отримали вичерпні відповіді. Окрім цього, рятувальники вручили вчителям листівки та пам’ятки з правилами безпеки.

«Рятувальники провели для дітей не лише пізнавальний, а й цікавий захід. Така співпраця триватиме і надалі, адже завдяки такій роботі можна запобігти виникненню нещасних випадків», – підбила підсумки проведеної зустрічі директор школи Марія Герасим’юк

peredplata