Буковинський державний фінансово-економічний університет реорганізують в коледж

Буковинський державний фінансово-економічний університет реорганізують в коледжТаке рішення прийняло Міністерство освіти згідно Наказу від 19 лютого 2016 року

Днями вийшов Наказ про реорганізацію Буковинського державного фінансового університету, підписаний Тимчасовою виконувачкою обов\’язків Міністра освіти Інною Совсун. Згідно цього наказу, університет реорганізовують шляхом включення до складу ЧНУ як фінансово-економічного коледжу. Також в наказі говориться про створення комісії, яка займатиметься усіма питаннями реорганізації. Головою комісії призначено ректора ЧНУ Степана Мельничука, до складу комісії увійшли представники обох вишів: з чотирнадцяти членів комісії БДФЕУ представляють лише двоє – власне, пан Прядко та головний бухгалтер БДФЕУ Стецька Марія Пилипівна, решта – працівники ЧНУ. В наказі окремо виділено те, що студенти та працівники БДФЕУ продовжують навчання в Чернівецькому національному університеті.

На жаль, узяти коментар в ректорів обох вишів наразі не вдалося – як виявилося, обоє ректорів, і Мельничук, і Прядко, перебувають на лікарняному. Проте, скидається на те, що реакція обох ректоратів залишається незмінною: в ректораті ЧНУ сприймають новину пасивно і кажуть, що діятимуть виключно згідно чинного законодавства, а про реакцію БДФЕУ красномовно свідчить сьогоднішній черговий студентський протест.

peredplata