В Чернівцях закінчили перевіряти санітарний стан дитячих садочків

В санепідслужбі кажуть, що під час перевірки нічого надзвичайного не виявлено, проте дрібних порушень вистачає

За дорученням міського голови, при Чернівецькому управлінні освіти певний час працювала комісія, яка перевіряла дошкільні навчальні заклади. Ця комісія, до складу якої увійшли й представники міської Держсанепідслужби, була створена як реакція на спалах хвороби у дітей в дитсадку №10. Нагадуємо, в період з 11 по 13 лютого до лікарні звернулося восьмеро дошкільнят, яким поставили діагноз \”гострий гастроентероколіт\”. Всі вони були вихованцями ясельної групи дитячого садка №8.

Наразі експертизу вже завершено. Збудник хвороби виявили в капусті, зразки якої було взято з харчоблоку дитсадка. Це спонукало міську владу провести санітарну перевірку в усіх навчальних закладах міста. Комісія завершила перевірку вчора, тому остаточних висновків поки ще немає. Проте, як заявляє начальник Чернівецького міського управління Головного управління Держсанепідслужби Наталія Клімчук, нічого екстраординарного перевірка не виявила:

– На жаль, в нас нічого не працює ідеально, тому дрібні порушення трапляються, – говорить вона, – І проблема може виникнути кожен день: якщо виникають якісь проблеми з водопостачанням або холодильним обладнанням, це вже призводить до порушення технології приготування їжі, і, як наслідок, може призвести до виникнення якого-небудь захворювання.

Також пані Наталія повідомила, що харчоблок сумнозвісного дитсадка №10 потребує капітального ремонту. Втім, як і низка інших. Після підбиття підсумків перевірки в Чернівецькому управлінні освіти повинні розподілити фінансування на найпріоритетніші об\’єкти, які потребують ремонту.

peredplata