До уваги нафтотрейдерів: з 1 березня діє Порядок ведення Єдиного реєстру акцизних накладних

Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що Постановою від 24.02.2016 р. N 114 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок ведення Єдиного реєстру акцизних накладних.
Даним Порядком визначається механізм внесення відомостей, що містяться в акцизних накладних та розрахунках коригування до акцизних накладних за операціями з реалізації пального, до Єдиного реєстру акцизних накладних, надання даних, які містяться в Реєстрі.
До Реєстру вносяться відомості щодо усіх акцизних накладних та розрахунків коригування, у тому числі акцизних накладних, які не надаються отримувачу пального, та акцизних накладних / розрахунків коригування, складених за операціями з реалізації пального суб\’єктам господарювання та фізичним особам, які не є платниками акцизного податку.
Для реєстрації в Реєстрі акцизні накладні / розрахунки коригування надсилаються до ДФС в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису уповноваженої особи.
Акцизні накладні/розрахунки коригування надсилаються протягом операційного дня. Операційний день триває щодня з 8 до 19 години.
З метою підтвердження прийняття для реєстрації в Реєстрі акцизної накладної / розрахунку коригування платникові, який здійснює реєстрацію, надсилається квитанція в електронному вигляді.
Квитанція про неприйняття акцизної накладної/розрахунку коригування із зазначенням причини надсилається протягом операційного дня платникові акцизного податку
Причиною неприйняття акцизної накладної / розрахунку коригування для реєстрації в Реєстрі є, зокрема,:
– наявність помилок, допущених під час складання акцизної накладної / розрахунку коригування;
-відсутність у Реєстрі відомостей, що містяться в акцизній накладній, яка коригується;
– факт реєстрації акцизної накладної / розрахунку коригування з такими самими реквізитами.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata