«Газівники безпідставно виставляють мені борг!»

Народна трибуна

Крик душі

«Я завжди справно сплачую послуги з газопостачання за показниками лічильника, а газівники невідомо за що нарахували мені борг, – крик душі мешканця Хотина, інваліда другої групи і нашого постійного читача Миколи Романовича Трикозенка. – Надіслали квитанцію за грудень 2015 року, в якій вказано, що я заборгував 371 гривню. Мене украй здивувало таке повідомлення, адже, згідно з розрахунком та відповідно до показів лічильника, за минулий рік я використав 679 кубометрів газу і повністю за них розрахувався. Не розуміючи, звідки міг узятись такий борг, я написав до ПАТ «Чернівцігаззбут» листа, у якому попросив прояснити ситуацію й надати розрахунок виставленої заборгованості. Не отримавши на нього відповіді, написав повторно. Тоді мені процитували витяг із «Типового договору», який ми уклали наприкінці минулого року, – мовляв, споживач зобов’язаний повідомляти показники лічильника не пізніше 5-го числа кожного місяця, інакше розрахунок робитиметься за середньомісячними показниками. Але за якими показниками робився розрахунок саме в моєму випадку і звідки виник борг, мені так і не розтлумачили. Аргументували відмову в наданні такої інформації тим, що особовий рахунок відкрито не на моє ім’я, а на ім’я моєї дружини. Я вважаю цю причину безглуздою, адже ми – сім’я, проживаємо під одним дахом, газ споживаємо разом і всіма розрахунками займаюся в родині я. То що, мені відкривати рахунок на кожного члена сім’ї? Прошу, допоможіть розібратися у ситуації або порадьте куди звернутися, щоб вирішити проблему»

Писк влади

Задля отримання конкретної інформації щодо походження боргу в пана Трикозенка ми зателефонували до контактного центру ТОВ «Чернівцігаз» за номером (0372) 931-904. Там пояснили, що борг цьому споживачу нараховано не за прогнозованими показниками лічильника, як він припускав, а за час неопалювального сезону (травень-вересень 2015 року). Проте оскільки у Миколи Романовича є лічильник, в неопалювальний сезон він не мав би нічого платити. І порадили йому звернутися за перерахунком. За словами тамтешніх працівників, його можуть здійснити після 10-го числа у відділенні ПАТ «Чернівцігаз» за адресою м. Чернівці, вул. Винниченка, 9А, корпус 3, або в будь-якому районному відділенні підприємства. Для цього потрібно мати абонентську книжку із виписаними в неї показниками лічильника.

А щоб в майбутньому не виникало проблем зі сплатою за газ, порадили споживачам вчасно (до 5-го числа кожного місяця) надавати показники лічильника. Їх можна повідомляти через контактний центр (за номером (0372) 931-904 або надіславши листа електронною поштою на адресу contact@cv.104.ua), при цьому додатково вказавши номер особового рахунку, П.І.Б. того, на кого він оформлений, дату фіксації показників та свій контактний номер телефону. За відсутності стаціонарного телефону показники можна надсилати у вигляді смс-повідомленнь на номер (050) 431-77-42 у форматі «номер рахунку#показники»). Загалом згаданий вище контактний центр надає консультації та роз’яснення з будь-яких незрозумілих питань щодо газопостачання, і для їх отримання достатньо назвати свою адресу та прізвище того, на кого оформлений особовий рахунок.


Надія Руснак

peredplata