Україна не виключає можливості військової загрози з боку Білорусі

Україна не виключає можливості військової загрози з боку БілорусіСаме з цим головний військовий комісар Чернівецької області Віталій Чурай пов\’язує перенесення дати проведення навчальних зборів

Планово навчальні військові збори в Чернівецькій області мали провести восени. Однак проводитимуть їх навесні – з 24 березня до 2 квітня включно. Як заявив на прес-конференції головний військовий комісар області Віталій Чурай, перенести ці заходи змусила суспільно-політична ситуація в нашій країні та поза її межами.

– Я не володію інформацією в повній мірі, проте наскільки мені відомо, акценти щодо оновлення військових знань змістилися через те, що змінився настрій з боку Білорусі, – розповів журналістам полковник Чурай. За його словами, прямої загрози немає, проте настрої тамтешніх чиновників та підхід до подачі інформації з тамтешніх ЗМІ українське військове керівництво розцінює як таке, що висловлює точку зору Росії.
– Минулого року подібні навчання проводилися в основному на східних теренах України, цьогоріч – і в нас теж, – додає Віталій Чурай.

А тим часом у Чернівецькому обласному військовому комісаріаті запрошують усіх громадян, які бажають оновити свій військовий вишкіл та військові навики, прибути у військовий комісаріат.

peredplata