На Буковині упереджено спробу дачі хабара та незаконне перевезення цигарок через кордон

На Буковині упереджено спробу дачі хабара та незаконне перевезення цигарок через кордон Оперативно-профілактичні заходи з посилення державного кордону та недопущення незаконного переміщення контрабандних товарів до сусідніх країн продовжують давати свої результати.
За минулу добу прикордонниками Чернівецького загону та мобільними резервами виявлено ряд місць спостереження так званими «фішкарями», де нечисті на руку ділки виставляють своїх людей стежити за переміщенням прикордонних нарядів. Ці місця, які розташовані в безпосередній близькості до українсько-румунського кордону, облаштовані таким чином, що неозброєним оком фактично непомітні. Проте, наблизившись ближче, стає зрозуміло, що в такому укритті можна спостерігати за прикордонниками впродовж довгого періоду часу. Виявлення прикордонниками схованок в подальшому дасть можливість не допускати незаконного переміщення контрабандних сигарет до Румунії.
Крім того, цієї ночі в пункті пропуску «Порубне» прикордонниками спільно із представниками митниці було упереджено спробу перевезення до Румунії майже тисячі пачок сигарет, які 29-річний мешканець Луганщини попередньо ретельно заховав у своєму автомобілі.
Під час проведення поглибленого огляду легкового автомобіля «Сітроен» було виявлено 953 пачки цигарок марки «Marlboro», які знаходились в порожнинах між декоративною обшивкою та боковими стійками автівки. Разом із тютюновими виробами на суму майже 20 тисяч гривень водій позбувся і свого легковика, який оцінено у 80 тисяч гривень.
Також учора в пункті пропуску «Росошани», що на українсько-молдовській ділянці кордону прикордонники упередили спробу дачі хабара. Громадянин Молдови, який перевищив термін перебування на території України на 89 діб намагався «владнати» ситуацію, поклавши кошти в документи. Факт спроби дачі хабара задокументовано та складено відповідні процесуальні документи.
Долю порушників українського законодавства в обох випадках вирішуватиме суд.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata