Бюджет Чернівців поповнили півмільйона гривень за нерухомість

Упродовж першого кварталу цього року чернівецькі власники нерухомості сплатили до міського бюджету 503,8 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це майже уп’ятеро, або на 396,2 тис. грн.більше, ніж у минулому році.
Як розповів начальник відділу адміністрування майнових податків Чернівецької ОДПІ Степан Германюк, громадяни сплачують даний податок після вручення їм податкового повідомлення-рішення. Цього року містянам розрахують податок на нерухоме майно за правилами 2015-го року: 0,1 відсотка (1,22 грн. за м. кв.) – для всіх типів об\’єктів нежитлової нерухомості (в тому числі їх часток), що перебувають у власності платника податку, крім об’єктів нежитлової нерухомості, що знаходяться на земельних ділянках, які перебувають у власності або користуванні, та за які сплачується земельний податок або орендна плата за землю та 1 відсоток (12,18 грн. за м. кв.) – для всіх типів об\’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку.
Про розмір податку на нерухомість за 2015 рік, який слід сплатити до бюджету громадянам, фіскальні органи повідомлять до 1 липня цього року. Платіжки для сплати податку надсилатимуть (або вручатимуть) власникам нерухомості за місцем податкової адреси або місцем реєстрації. У свою чергу, фізособи повинні внести на відповідні рахунки суми податку на нерухомість протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Чернівецька ОДПІ запрошує власників житлової нерухомості – фізичних осіб для звірки інформації про майно у базах даних. Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 54-60-23.
Юридичні особи на 2016-ий рік самостійно розрахували податок на нерухомість за всі типи об\’єктів житлової та нежитлової нерухомості на підставі рішень сесії Чернівецької міської ради від 25.06.2015 р. №1635 та 28.01.2016 № 80 за ставкою 1 відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, тобто 13,78 грн. (1378Х1%=13,78грн) за кв. метр.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata