Пам\’ятник жертвам голодомору в Чернівцях: бути чи не бути?

Новий проект роботи чернівецького скульптора Івана Салевича відкритий для громадського обговорення
Як вже писала раніше газета \”Час\” (детальніше читайте за посиланням:http://chas.cv.ua/29369-buti-chi-ne-buti-pamyatniku-zhertvam-golodomoru-u-chernvcyah.html), в Чернівцях досі немає пам\’ятника жертвам голодомору та геноциду 1932-1933 та 1946-47 рр. Оскільки цьогоріч в листопаді відзначатимемо роковини голодомору повоєнних років 1946-1947 років, в Управлінні культури Чернівецької ОДА знову підняли питання про встановлення пам\’ятника.

Оскільки за умовами конкурсу, проведеного ще в двохтисячних роках, автором проекту повинен бути переможець конкурсу, то за новим проектом – дешевшим – звернулися до попереднього митця – чернівецького скульптора Івана Салевича. Новий варіант пам\’ятника представила сьогодні журналістам начальник Управління культури, пані Віра Китайгородська:

– Цей пам\’ятник теж доволі дорогий, 700-800 тисяч гривень. Проте він не такий масивний, більш оптимістичний та легший для сприйняття, – каже пані Віра.

14 колосків символізують 14 районів Буковини, мешканці кожного з яких постраждали під час голодомору 46-47 рр. Проте в управлінні культури планують зупинитися на трьох колосках – які символізують сумнозвісний \”Закон про три колоски\”.

Наразі ще тривають перемовини з автором проекту, Іваном Салевичем, а тим часом новий проект пам\’ятника відкритий для громадського обговорення:
Пам'ятник жертвам голодомору в Чернівцях: бути чи не бути?

– Наразі в управлінні культури на встановлення пам\’ятника є лише 37 тисяч гривень. Проте якщо знайдуться гроші, то встановити пам\’ятник до кінця року – цілком можливо, – зазначає пані Китайгородська. Для того, щоб зібрати кошти, в Управлінні відкрили благочинний фонд. Всі небайдужі можуть долучитися до встановлення пам\’ятника за наступними реквізитами:

Р/р 31555301164720
МФО 856135
ГУ ДКСУ у Чернівецькій області

peredplata